Dazzy

EN NYDELIG INVESTERING ELLER BORTKASTET FJAS?

 • Publisert: 17.07.2016, 15:41
 • Kategori: FOTO


 • Mote er min lidenskap i livet og jeg er derfor veldig opptatt av og glad i designer vesker, sko, plagg osv, som mange andre på min alder også er. De siste årene har det jo blitt sykt poppis å kjøpe merkevarer allerede når man er på ungdomsskole-stadiet, noe som gjerne kan bli litt drøyt, spør du meg. Nå er jeg 18, snart 19 og har tjent mine egne penger siden jeg var 14. På denne måten har jeg gjennom årene kunne kjøpe meg ting jeg har ønsket meg, som designer varer. Ikke at mitt klesskap nå renner over av designer goods, for jeg er jo en helt vanlig tenåringsjente som tjener månedlig en ok lønn gjennom cafe-jobben min! Men jeg elsker å shoppe som de fleste jenter, selv om jeg har til gode å shoppe hos mine favoritt merker. 

  Og når det kommer til designer goods så synes hvertfall jeg det alltid er litt stas å enten kjøpe noe selv, eller se hva en venninne har kjøpt, eller til og med å se hva en annen blogger eller youtuber har kjøpt seg! Jeg med mine interesser synes det er både interessant, morsomt og fascinerende å se andre folk jeg ikke en gang kjenner, åpne skoeskene sine eller bare vise framfor kamera hva de nylig har kjøpt. Og for de aaaller fleste av dem som filmer slike videoer eller poster om dette på bloggen sin gjør jo dette fordi følgerne har bedt om det eller uttrykt interesse for det. Ikke for at de skal skryte til en hel verden som egentlig ikke bryr seg så mye. De poster ikke dette for å skryte eller framstille seg selv som rik og feilfri, eller for å gni det inn i trynet på de som ikke har mulighet til å kjøpe seg slike ting. Jeg mener ikke å ta alle under en kam heller, men de aller fleste gjør det for å tilfredsstille følgere og for å dele en av sine interesser med følgerne sine.
  Derfor synes jeg det blir så dumt og ufatteig tragisk når andre skal komme og spre dritten sin over disse personene fordi de har en annen mening om temaet og prioriteringen deres når det kommer til penger og kjøp. 

  Ser spesielt dette på Youtube hvor jeg følger en del bloggere/vloggere. En av mine favoritter er en britisk jente som heter Victoria og hun har en kanal som heter Inthefrow. Hun var tidligere lærer i Manchester men har gjennom årene slitt hardt og vært flink med både videoer og blogging, noe som har resultert i at hun har kunnet tjene penger og leve av å blogge og lage videoer. Er heller ikke bare henne det gjelder heller. Leser hele tiden stygge kommentarer på både Facebook, blogg, Youtube og andre steder til folk som tydelig er suksessfulle. De får dritt slengt i trynet fordi de har lykkes i livet og har brukt penger på noe som gjør dem glad. Hvor trist er ikke det? Tenk deg at du hadde fått en kommentar som for.eks:  "Hvordan kan du sløse pengene dine på sko og vesker mens barn sulter over hele verden?" eller noe lignende som liksom skal skape skyldfølelse og skam. Man ser jo poenget i at det finnes bedre ting å bruke penger på, men er det virkelig noen vits i å skrive det til en person? Én enkelt person kan jo ikke få slutt på all sult eller krig eller hva det måtte være uansett. Istedenfor å klage til personer som har kjøpt seg designerklær eller lignende, så er det mer passelig å klage rett til designeren for å prise så høyt, men igjen blir dette også tåpelig fordi det rett og slett blir en klage på verdensøkonomien og dens gang. Prisene stiger hele tiden på alt og man kan ikke lenger bare sette en lav pris fordi man vil, uten å tape så mye at det ikke lønner seg å drive butikk lengre. 

  Skal man bare gå rundt og tenke på hva man kunne brukt pengene sine på hele tiden uansett hva man kjøper, eller burde man også få lov til å nyte sin egen suksess? Youtuberen jeg nevnte lengre oppe advarer jo til og med i begynnelsen av videoen som er linket her, at det er en video hvor hun viser designerskoene sine og at om man ikke liker den typen videoer eller bare har negative ting å komme med så er det like greit å klikke ut av videoen med en gang. Hun gjør det også klart at det ikke er noen slags skrytevideo, men en video hun har laget fordi folk har spurt henne om det. Dermed blir det ganske tåpelig når det i kommentarfeltet LIKEVEL dukker opp drittslenging og negative svar på videoen i kommentarfeltet. 

  For meg er saken enkelt. Har du ikke noe positivt og si så kan du være stille :) Jeg er stor fan av designere, ikke fordi det liksom har blitt så kult og in, men fordi det er min lidenskap. Jeg drømmer om å ha et klesskap stappfullt av alt fra Moschino til Lanvin til McQueen til Chanel og Dior en dag. Prislappen får ikke spille noen rolle når jeg har kommet til et sted i livet hvor jeg kan nyte suksessen min etter hardt arbeid. Dette er et av mine mål i livet. Ikke direkte å kjøpe designerklær til den store gullmedaljen, men å bare kunne ha muligheten til det om jeg føler for det! Og det synes jeg er flott. Slik jeg ser det trenger vi flere slike som Victoria. Sterke, selvstendige og suksessrike kvinner som har klart å komme seg opp og frem i verden på egenhånd. Om man hadde kunnet sett det fra en slik, mer positiv vinkel hadde det nok ikke blitt så mange stygge kommentarer til jenter, og gutter, som Victoria. 

  Er det flere enn meg som blir sint eller skikkelig triggered av å se stygge kommentarer når det kommer til slike temaer? Føler liksom at jeg må "forsvare" den som får de negative kommentarene med å downvote eller svare på kommentarer, fordi jeg vet jeg ville brukt penger på slikt om jeg kunne selv. Er interessert i høre hva dere tenker også!

  Ha en fortsatt fin dag! 
  -Katrine

   

 • Publisert: 17.07.2016, 15:41
 • Kategori: FOTO
 • 6 kommentarer
 • 6 kommentarer

  lisarorvik

  17.07.2016 kl.16:27

  Syns den er utrolig fin jeg da hehe :) (Har forresten ukens blogg konkurranse på min blogg nå, bli gjerne med)

  Dazzy

  17.07.2016 kl.17:55

  lisarorvik: Har meldt oss på:)

  18.07.2016 kl.00:34

  Fin veske:-)

  Dazzy

  18.07.2016 kl.10:16

  Anonym: Takk :)

  Mona

  18.07.2016 kl.07:54

  Nydelig veske

  Ikke bry deg om hva andre sier Cathrine. Det er dine penger og dine egne prioriteringer.

  Mona. 👍

  Dazzy

  18.07.2016 kl.10:17

  Mona: Katrine* Sant, men er bare trist at verden skal være slik.

  Skriv en ny kommentar

  hits